OKULUMUZ

Okulumuz ,Sağlık Bakanlığı´na bağlı olarak 04/11/1991 tarihinde Tire Sağlık Meslek Lisesi adı altında Kurtuluş Mahallesi Türk Ocağı Caddesi No:19 adresindeki Tire Belediyesine ait binada eğitime başlamıştır.İlk olarak   Hemşirelik bölümünde  eğitim veren okulumuz,kısa bir süre  Tire Rıfat Serdaroğlu Sağlık Meslek Lisesi ismini almış, daha sonra  bu isim Sağlık bakanlığınca, Tire Asım Arar Sağlık Meslek Lisesi olarak  değiştirilmiştir.

1995-1996 eğitim-öğretim yılında Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik bölümleri Sağlık Meslek Liselerinden kaldırılıp yüksek okul düzeyine çıkarılınca, okulumuzda 1996-1997 eğitim-öğretim yılında Acil Tıp Teknisyenliği bölümü açılmış olup, öğrenciler bu bölüme alınmaya başlanmış ve Acil Tıp Teknisyeni yetiştirilmeye başlamıştır. 2006 yılında bütün ortaöğretim kurumlarının 5450 sayılı yasa ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlanması ile okulumuz da Milli Eğitim Bakanlığı bağlanmıştır ve o tarihten bu yana Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermektedir.

Okulumuz Tireli işadamı Rasih KİRAZOĞLU´nun katkıları, Tire Belediyesinin arsa tahsisi ve Milli Eğitim Bakanlığın destekleri ile yapılan Atatürk Mahallesi Vatan Caddesi No:13 adresindeki yeni binasına 24/12/2012 tarihinde taşınmış olup halen bu binada devam etmektedir.

2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren okullardaki tür çeşitliliğinin azaltılması kapsamında okulumuzun türü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine çevrilmiş olup kururmuzu halen Tire Ersan Kirazoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı altında eğitim vermeye devam etmektedir.

Yayın: 09.03.2013 - Güncelleme: 04.12.2019 14:50 - Görüntülenme: 2452