T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / TİRE - Tire Ersan Kirazoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Misyonumuz - Vizyonumuz

MİSYONUMUZ         

Biz; bütün öğrencilerimizi Atatürk ilke  ve  inkılâplarına  bağlı.  okuyan, soran, sorgulayan araştıran, düşünen, düşüncelerini rahat biçimde ifade eden, başkalarının düşüncelerine saygı duyan, aldığı sorumluluğu yerine getiren, yaratıcı hoşgörülü, paylaşmasını bilen, zamanın  gereklerine uyum sağlayan ve hayatın her alanında başarılı olabilecek bireyler yetiştirmek için varız.

 

VİZYONUMUZ

Gelenek  ve  Kültürümüze bağlı, çağın gereksinimlerine cevap veren,  idealist bireyler yetiştiren lider okul olmak.

 

TEMEL DEĞERLERİMİZ

1-Eğitimde feda edilecek birey yoktur düşüncesinden yola çıkarak Öğrencilerimiz okulumuzdaki tüm faaliyetlerin odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur.  Bu faaliyetler öğrencinin kendini özgürce  ifade etme becerisini ve alanında kendini geliştirmeye yöneliktir.

2-Birimizin başarısı hepimizin başarısı, birimizin başarısızlığı da hepimizin başarısızlığıdır.  Biz, hepimiz öğrencilerin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız.

3-Biz   öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için aydınlatırız.  Velilerimiz en büyük destekçimiz ve güç kaynağımızdır. Öğrenci başarısında veli eğitiminin de büyük payı olduğuna inanır ve buna göre çalışırız.

4- Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Farklılıklarımızın bilincindeyiz ve bunların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanıyoruz. Birbirimizi anlıyor, farklılıkları ve görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak kabul ediyoruz.

5- Biz sürekli olarak yeni öğrenme biçimlerine kendimizi adapte  edecek   becerileri  geliştiririz. Aynı zamanda değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruruz. Değişim, mükemmeliyete ulaşmada bize cesaret kazandırır, geçmiş deneyimlerimiz ise değişimi göze almamıza yardım eder. 

6-  Bilişim teknolojisinden en hızlı şekilde faydalanırız.

7- Düşünce sistemimiz "empatik" tir. Olaylara çok yönlü düşünüp değerlendirir ve olası çözüm yollarını bu düşünce çerçevesinde değerlendiririz.

8- Eğitim bilimindeki gelişmelerin izlenmesi bizim için önemlidir.

9- Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyar onları koruyup gözetiriz.       

10-Üstlenilen görevlerin yerine getirilmesinde tarafsızlık ilkesinin uygulandığı,

11-Diyalogların, insana saygı esasına dayandığı, çalışan ve hizmet alanlarının ihtiyaçlarına, duygu ve düşüncelerine değer verildiği,

12-Bireylerin gelişiminde, "Sürekli ve her ortamda gelişen" anlayışına uygun olarak eğitim ve geliştirme sonuçlarının en etkili şekilde değerlendirildiği,

13-Ekip ruhu içerisinde verimliliğin arttırılması ve sürekliliğin sağlanması için ekip çalışmalarının geliştirildiği,

14-Bilimsel verilere ve mevzuata uygun olarak, kurumda çalışanların kendini gerçekleştirdiği ortamı sağlamak,

15-Tire Ersan Kirazoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin değerli bir ferdi olduğu gururunu taşıyan, çalışanlar arasında diyalogun ve dayanışmanın üst düzeyde olduğu bir durumu oluşturmak.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.11.2017 - Güncelleme: 04.12.2019 14:24 - Görüntülenme: 597
  Beğen | 0  kişi beğendi